A nyár egyik első jele, hogy a piacokon megjelennek a spárgák. Mikor spárgakrémet készítek mindig eszembe jut Bridget Jones csodálatos kék levese a kék spárgától… na ez zöld.. és a leves is zöld lesz.
Hozzávalók:
1 csokor zöld spárga
fél fej vöröshagyma
só, bors
tejszín
Elkészítése:
A zöld spárgát nem kell meghámozni, zsenge, csak a szár végét levágni. Illetve a virágját is levágom, mert kevesebb idő kell neki a vízben. Szóval a spárgákat megfőzöm alaplében, vagy sós vízben. A spárga virágát külön megfőzöm, ő lesz most a levesbetét. Ha a spárga szára megfőtt, akkor leszűröm, kis vizet hagyok benne, botmixerrel összeturmixolom. Ízesítem, vöröshagyma, só, bors, tejszín. Összeforralom és készen is van. Érdemes az ízesítés előtt leszűrni, hogy semmiképpen se maradjanak benne kis darabok, vagy fás részek. Nagyon egyszerű és gyors minden krémleves, ha valaki idegenkedik a spárgától, szívből ajánlom ezt első kipróbálásra.
Levesbetét a megfőtt spárga virága, illetve a nálunk klasszikus sárgarépa csipsz. Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: