Első nap. Mint minden első nap a tervezéssel és a lelkesedéssel telt. Megterveztem, hogy a héten mit szeretnék főzni, milyen egyéb programok vannak amihez az edzést is igazítani kell.
Reggeli: kalács, tejeskávé
Ebéd: zabkorpás fasírt, sült zeller, baconbe tekert aszalt szilva
Uzsonna: őszibarack
Vacsora: sajt – hagymalekvár, baconbe tekert aszalt szilva, tatárbifsztek, mozzarella-paradicsom saláta pestoval
Desszert: mascarponehab fügével
Hát igen, első ránézésre nem egy diétás fogyókúrás és bio menü 🙂 De egyrészt ételt nem szeretek kidobni, másrészt pont egy ünnepi vacsora volt otthon, így ebből a szempontból mindjárt másképp tűnik. Ebédnél nekem nagyon bevált, hogy köretnek például sült krumpli helyett zellert sütök ugyanúgy. Nagyon finom, érdemes kipróbálni!!!
Ünnepi menü: a tegnap vásárolt szénhidrát csökkentett kenyér csodás volt pirítósként. Konkrétan a kedvesemnek jobban ízlett, mint az a kenyér amit ő kapott. Nekem pirítva jobban ízlik, mint simán, ezzel csak az irodában lesz gond, de majd otthon megpirítom és úgy hozom be az irodába. Mindenre van megoldás ugye. Annyi az összes nehézség, hogy bizony az étkezést előre át kell gondolni, hogy mit kell hoznom az irodába, hiszen mégis ott töltöm a napom nagy részét.
Nem, tényleg nem én készítettem a fasírtot és a tatárbifszteket sem. 🙂 Így, hogy célul tűztem ki, hogy csökkentem az állati eredetű ételeket, ilyen eszembe se jutott. De Édesanyámtól kaptam, és olyan szívesen adta, és mivel a kedves nagyon szereti, így nem utasítottam vissza. Ez a jövőben is így nagyjából így lesz. Vendégségben, esetlegesen étteremben fogok enni húst. Nem szerettem soha a nagyon szigorú szabályokat, és nem is gondolom, hogy tilos az állati eredetű táplálék. De mindenképpen szeretném csökkenteni.
Sportra idő nem jutott, amennyiben az esőben sétát nem vesszük figyelembe. Brrrr de hideg szeptember elseje volt…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: