Sültpaprika krémleves baconnel
Lecsólevesnek neveztük el, mivel az íze rendkívül emlékeztet a kedvencemre, a lecsóra. Nagyon finom, különleges, és mégis nagyon egyszerű krémleves.
Hozzávalók:
3db Kápia paprika
1db Leveskocka
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
csipetnyi só, bors
néhány szelet bacon
Elkészítése:
A paprikákat megsütőbe tesszük és addig sütjük 180⁰-on, amíg a külső héja fekete nem lesz, nem kell megijedni, a fekete héjától majd meg fogjuk szabadítani. A kész paprikákat nylon zacskóba tesszük és kb 10 percet pihentetjük. Így megpuhul a húsa és könnyen lehúzható lesz a fekete külső héja. Miután megtisztítottuk, a paprika húsát apró darabokra vágjuk.
A vöröshagymát pici olajon sóval megpároljuk, mennek hozzá az apróra vágott és megsült kápia paprika kockák, felengedjük alaplével, de a víz+ leveskocka is megteszi – kb 1,5 dl. 15 percet főzzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a kb 2 dl tejszínt és átforraljuk. Ízesítjük ha még szükséges. Feltétnek bacont kockákra vágtam és megpirítottam, csak, hogy még lecsósabb legyen. A kápia paprikát szívből ajánlom, édes, vastag és nagyon finom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: