Sziluett

Lecsóleves

Sültpaprika krémleves baconnel

Lecsólevesnek neveztük el, mivel az íze rendkívül emlékeztet a kedvencemre, a lecsóra. Nagyon finom, különleges, és mégis nagyon egyszerű krémleves.

DSCN2911

Hozzávalók:

3db Kápia paprika

1db Leveskocka

1 fej vöröshagyma

2 dl tejszín

csipetnyi só, bors

néhány szelet bacon

Elkészítése:

A paprikákat megsütőbe tesszük és addig sütjük 180⁰-on, amíg a külső héja fekete nem lesz, nem kell megijedni, a fekete héjától majd meg fogjuk szabadítani. A kész paprikákat nylon zacskóba tesszük és kb 10 percet pihentetjük. Így megpuhul a húsa és könnyen lehúzható lesz a fekete külső héja. Miután megtisztítottuk, a paprika húsát apró darabokra vágjuk.

A vöröshagymát pici olajon sóval megpároljuk, mennek hozzá az apróra vágott és megsült kápia paprika kockák, felengedjük alaplével, de a víz+ leveskocka is megteszi – kb 1,5 dl. 15 percet főzzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a kb 2 dl tejszínt és átforraljuk. Ízesítjük ha még szükséges. Feltétnek bacont kockákra vágtam és megpirítottam, csak, hogy még lecsósabb legyen. A kápia paprikát szívből ajánlom, édes, vastag és nagyon finom.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!