Sziluett

Spárgakaland

A nyár egyik első jele, hogy a piacokon megjelennek a spárgák. Mikor spárgakrémet készítek mindig eszembe jut Bridget Jones csodálatos kék levese a kék spárgától… na ez zöld.. és a leves is zöld lesz.

DSCN9098

Hozzávalók:

1 csokor zöld spárga

fél fej vöröshagyma

só, bors

tejszín

Elkészítése:

A zöld spárgát nem kell meghámozni, zsenge, csak a szár végét levágni. Illetve a virágját is levágom, mert kevesebb idő kell neki a vízben.  Szóval a spárgákat megfőzöm alaplében, vagy sós vízben.  A spárga virágát külön megfőzöm, ő lesz most a levesbetét.  Ha a spárga szára megfőtt, akkor leszűröm, kis vizet hagyok benne, botmixerrel összeturmixolom. Ízesítem, vöröshagyma, só, bors, tejszín. Összeforralom és készen is van.  Érdemes az ízesítés előtt leszűrni, hogy semmiképpen se maradjanak benne kis darabok, vagy fás részek. Nagyon egyszerű és gyors minden krémleves, ha valaki idegenkedik a spárgától, szívből ajánlom ezt első kipróbálásra.

Levesbetét a megfőtt spárga virága, illetve a nálunk klasszikus sárgarépa csipsz. Jó étvágyat!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!