Sziluett

Répametélt

A gond mindig a köretnél jelentkezik. A krumpli hizlal, a rizs hizlal, a tészta hizlal, hiszen mindegyik szénhidrátban gazdag sajnos.  Azonban zöldségekből rengeteg kreatív köretet lehet készíteni, nem kell mindig a párolt zöldségre és a salátalevelekre gondolni.  Van más lehetőség is. Kis kézügyességet igényel a répametélt, de megéri beruházni egy zöldséghámozóra, egyébként esélytelenek vagyunk.

DSCN8750

Hozzávalók:

3 db nagy sárgarépa

kis csokor petrezselyem

kis csokor snidling

olaj

só, bors

Elkészítése:

Zöldséghámozóval a sárgarépát hosszában felszeleteljük. Bizony ehhez kézügyesség kell, ne legyünk türelmetlenek, megéri vele kicsit pepecselni. A legfontosabb, hogy éles zöldséghámozónk legyen.

A metéltre vágott sárgarépát edénybe tesszük, rá kicsi olaj, só, bors, vágott petrezselyem és snidling. Kicsit összepároljuk és már készen is van.  Íze fantasztikus, élményben, mintha tésztát ennénk, ám egyáltalán nem hizlal.

Mivel mi most Tejszínes, fokhagymás csirkemellel tálaltuk, így a répához fokhagyma nem került, de természetesen az is mehet bele.  Éljenek a zöldségek!

DSCN8761

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!