A gond mindig a köretnél jelentkezik. A krumpli hizlal, a rizs hizlal, a tészta hizlal, hiszen mindegyik szénhidrátban gazdag sajnos. Azonban zöldségekből rengeteg kreatív köretet lehet készíteni, nem kell mindig a párolt zöldségre és a salátalevelekre gondolni. Van más lehetőség is. Kis kézügyességet igényel a répametélt, de megéri beruházni egy zöldséghámozóra, egyébként esélytelenek vagyunk.
Hozzávalók:
3 db nagy sárgarépa
kis csokor petrezselyem
kis csokor snidling
olaj
só, bors
Elkészítése:
Zöldséghámozóval a sárgarépát hosszában felszeleteljük. Bizony ehhez kézügyesség kell, ne legyünk türelmetlenek, megéri vele kicsit pepecselni. A legfontosabb, hogy éles zöldséghámozónk legyen.
A metéltre vágott sárgarépát edénybe tesszük, rá kicsi olaj, só, bors, vágott petrezselyem és snidling. Kicsit összepároljuk és már készen is van. Íze fantasztikus, élményben, mintha tésztát ennénk, ám egyáltalán nem hizlal.
Mivel mi most Tejszínes, fokhagymás csirkemellel tálaltuk, így a répához fokhagyma nem került, de természetesen az is mehet bele. Éljenek a zöldségek!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: