Csicsókakrémleves és sárgarépachips
Mivel igyekszem egészséges és diétás ételeket főzni, sokat hallottam már a csicsókáról, mellyel akár a krumplit is helyettesíthetjük. De soha sehol sem találtam, az internetet kivéve. Milyen jó, hogy Orsi barátnőmnek van kertje… 🙂 Így ő hozta az első adag csicsókát. Nekem szerelem volt első látásra.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1dl olaj
35dkg csicsóka
10dkg krumpli (igazából elhagyható, ha komolyabb fogyókúrában vagyunk)
½ liter tej
2dl tejszín
csipetnyi só, fehérbors
Feltét:
20dkg sárgarépa
olaj – a sárgarépa kisütéséhez
Elkészítése:
A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, az olajban megpároljuk, majd a meghámozott csicsókát – ami nem egyszerű feladat – és a krumplit hozzátesszük a tejjel együtt. Fedő alatt a tejben puhulásig főzzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Ízesítjük sóval és fehérborssal, tejszínnel dúsítjuk.
A feltétnek nagyon megkedveltük a sárgarépachips-et, lehet készíteni tévézéshez, bármilyen krémleves feltétnek is:
Vékonyra szeleteljük a sárgarépát, majd olajban kisütjük – vigyázzunk, hogy egyszerre keveset süssünk, mert ha túl sok van az olajban, lehűti a tűzforró olajat és nem lesz ropogós, hanem csak párolódik. Csicsóka we love you!!!!