Első találkozás a csicsókával

Csicsókakrémleves és sárgarépachips

Mivel igyekszem egészséges és diétás ételeket főzni, sokat hallottam már a csicsókáról, mellyel akár a krumplit is helyettesíthetjük. De soha sehol sem találtam, az internetet kivéve.  Milyen jó, hogy Orsi barátnőmnek van kertje… 🙂 Így ő hozta az első adag csicsókát. Nekem szerelem volt első látásra.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

1dl olaj

35dkg csicsóka

10dkg krumpli (igazából elhagyható, ha komolyabb fogyókúrában vagyunk)

½ liter tej

2dl tejszín

csipetnyi só, fehérbors

Feltét:

20dkg sárgarépa

olaj – a sárgarépa kisütéséhez

Elkészítése:

A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, az olajban megpároljuk, majd a meghámozott csicsókát – ami nem egyszerű feladat – és a krumplit hozzátesszük a tejjel együtt. Fedő alatt a tejben puhulásig főzzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Ízesítjük sóval és fehérborssal, tejszínnel dúsítjuk.

A feltétnek nagyon megkedveltük a sárgarépachips-et, lehet készíteni tévézéshez, bármilyen krémleves feltétnek is:

Vékonyra szeleteljük a sárgarépát, majd olajban kisütjük – vigyázzunk, hogy egyszerre keveset süssünk, mert ha túl sok van az olajban, lehűti a tűzforró olajat és nem lesz ropogós, hanem csak párolódik.  Csicsóka we love you!!!!

Címkék: ,
Tovább a blogra »